Že by to chtělo nějakou dobrou večeři? Usmažte si luxusní bramboráčky! Ty, které připravíte podle našeho receptu, Vám zaručeně budou chutnat!
Recept na bramboráky:
Suroviny:
500 g syrových strouhaných brambor
100 g hladké mouky
100g na kostičky nakrájeného měkkého salámu nebo jiné uzeniny
2 vejce
2 stroužky prolisovaného česneku
majoránka, kmín, sladká paprika, sůl
200 g strouhaného eidamu
kečup
olej na smažení
Postup:
1. Všechny ingredience důkladně promícháme, aby vzniklo hladké těstíčko.
2. Na pánvi rozpálíme olej, naběračkou naléváme těstíčko a smažíme z obou stran.
3. Tip: K přípravě malých pěkně tvarovaných bramboráčků můžete použít lívanečník
4. Ještě horké placičky posypeme strouhaným sýrem a zakápneme trochou kečupu (pro pikantní variantu lze použít i ďábelskou omáčku).
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty z brambor